| Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan receptHúsételek Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök, 1 kg burgonya, 10 dkg sertészsír, 4 nagy fej vöröshagyma, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 4 dl vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, só, bors, köménymag. Elkészítés: A csülköt alaposan tisztítsuk meg és bőröstől vágjuk közepes kockára. A vöröshagymát felaprítjuk, apró kockára vágjuk. A bográcsot sertészsírral alaposan kikenjük és tűz fölé tesszük, A bogrács aljára rakjuk a húst, majd erre ráhalmozzuk a hagymát. Addig sütjük kevergetve, amíg a hús kifehéredik. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd rárakjuk a megmosott, felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Hozzáadjuk a fűszereket, a bort és addig főzzük, amíg megpuhul. A főzés utolsó előtti szakaszában beletesszük a közepes kockákra vágott burgonyát és íg, y ezzel együtt befejezzük a főzést. . Tanácsok: Tanácsok: lassú tűz fölött főzzük, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon. Puha kenyérrel és csípős paprikával vagy vegyes savanyúsággal tálaljuk Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |