Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt karaj sajtmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 fej lilahagyma
8 szelet bacon
parasztkolbász

bors
A sajtmártáshoz:
6 dkg vaj
6 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg füstölt sajt
10 dkg reszelt sajt

bors

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden húsra karikára vágott lilahagymát, 4-5 karika parasztkolbászt, kevés reszelt sajtot teszünk, majd felgöngyöljük. Bacon szalonnával körbetekerjük és tepsibe tesszük.

A tepsit alufóliával lefedve a sütőbe tesszük és kb 30-35 percig sütjük.

Az alufóliát levesszük, a szaftjából kanállal kiveszünk egy kisebb edénybe a mártáshoz (csak egy keveset hagyunk a húsok alatt). A húst visszatesszük még 10 percre, amíg a szalonna szépen megpirul rajta.

A mártáshoz a szaftos edénybe tesszük a vajat, felforrósítjuk és elkeverjük benne a lisztet. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet, végül a reszelt sajtot és füstölt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A hozzáadott tejtől függ a sűrűsége.)

A tekercseket a sajtmártással és krokettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejfölös karaj » Zöldségkrémes karajszelet » Birsalmás sertéskaraj » Gombaragus karaj
» Egyben sült mustáros karaj » Barackos karaj » Rakott karaj » Rakott karaj katamamamódra
» Tepsis karaj » Fűszeres karaj szeletek » Túrógombóc sajtmártással » fokhagymás sült karaj
» Gombás-sajtos karaj » Göngyölt hering » Nyírségi töltött karaj » Sonkás-zsályás sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.