| Göngyölt karaj sajtmártással receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet karaj 1 fej lilahagyma 8 szelet bacon parasztkolbász só bors A sajtmártáshoz: 6 dkg vaj 6 dkg liszt 2 dl tej 10 dkg füstölt sajt 10 dkg reszelt sajt só bors Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Minden húsra karikára vágott lilahagymát, 4-5 karika parasztkolbászt, kevés reszelt sajtot teszünk, majd felgöngyöljük. Bacon szalonnával körbetekerjük és tepsibe tesszük. A tepsit alufóliával lefedve a sütőbe tesszük és kb 30-35 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, a szaftjából kanállal kiveszünk egy kisebb edénybe a mártáshoz (csak egy keveset hagyunk a húsok alatt). A húst visszatesszük még 10 percre, amíg a szalonna szépen megpirul rajta. A mártáshoz a szaftos edénybe tesszük a vajat, felforrósítjuk és elkeverjük benne a lisztet. Folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet, végül a reszelt sajtot és füstölt sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (A hozzáadott tejtől függ a sűrűsége.) A tekercseket a sajtmártással és krokettel tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |