| Csufti receptLevesek Hozzávalók: A húslepényekhez: 45 dkg marhahús 25 dkg sertéshús 2 zsemle 2 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj só A tojásos öntethez: 50 dkg zöldpaprika 50 dkg paradicsom 15 dkg rizs 1 evőkanál sűrített paradicsom 1 fej vöröshagyma 2,5 dl tej 3 tojás 2 evő- kanál olaj só Elkészítés: A kétféle húst megdaráljuk, összekeverjük az olajon megfuttatott apróra vágott hagymával, az elkapart fokhagymával megsózzuk, és a vízben megáztatott kinyomkodott szétmorzsolt zsemlékkel együtt még egyszer átdaráljuk. Apró lepényeket formálunk belőle, és kiolajozott tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. Közben a másik fej vöröshagymát karikára vágjuk, és olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát a feldarabolt paradicsomot meg a paradicsompürét kicsit együtt pároljuk, majd ráöntjük a tepsi ben levő húslepényekre. Megszórjuk a megpárolt rizzsel, és leöntjűk a tejben elhabart tojásokkal. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Kockákra vágva tálaljuk úgy, hogy minden adagba két húslepény - csufti kerüljön. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |