| Csokoládés gyűrűk mandulával ízesítve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 3 tojás, 1 kiskanál vanília aroma, 15 dkg vaj, 10 dkg mandula, 1 csipet őrölt fahéj, 1 cs. sütőpor, 35 dkg finomliszt, 15 dkg étcsokoládé, kevés szeletelt mandula a díszítéshez Elkészítés: A porcukrot a tojásokkal, vanília aromával habosra keverjük, majd belekeverjük a vajat. Hozzáadjuk az apróra vagdalt mandulát, a fahéjat és a sütőporral elkevert finomlisztet. A hozzávalókat kézzel gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk, és lefóliázva egy órán át hűtőben pihentetjük. Végül az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd sodrófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk, lisztbe mártott nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval gyűrűket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ha elkészültek a mandulás gyűrűk, rácsra téve kihűtjük, meglocsoljuk olvasztott csokoládéval, és megszórjuk durvára tört mandulával. Tanácsok: Én korongok helyett különböző figurákat csináltam. Porcukorral meg lehet szórni, de szerintem felesleges, anélkül is finom és elég édes! Finom, ropogós, teával isteni! Kép a naplómban 2426-os bejegyzés A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |