| Csokoládés trüffeltorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg babapiskóta 45 dkg étcsokoládé 4 tojás 7-8 dkg kristálycukor 5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 3 tk kakaópor késhegynyi sütőpor 5 dl tejszín 5 dkg éttortabevonó szóráshoz 1/2 tk porcukor Elkészítés: A babapiskótát durvára szétmorzsoljuk.5 dkg csokoládét finomra lereszelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a cukrot és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Rászitáljuk a keményítővel 2tk kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a csokoládét és a babapiskotát, majd óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.175 fokos sütőben sütjük. Közben a maradék csokoládét durvára daraboljuk. A tejszínt felmelegítjuk, de nem forraljuk! Hozzáadjuk a csokoládét, levesszük a tűzhelyről és addig keverjük. amig a csokoládé megolvad. 2-3 órára hűvös helyre tesszük. A trüffel krémet a géppel néhány perc alatt habosra kikeverjük. A piskótát keresztben félbevágjuk, majd megtöltjük a krém 1/3 részével.A maradékkal bevonjuk a tortát és kb 1 órára hűtőbe tesszük.Végül a maradék kakaóporral és porcukorral meghintjük. A receptet beküldte: jeryka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |