| Csokoládés molnárka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg sárgabarcklekvár 5 dkg mandulaforgács 5 dkg mazsola 1 tk sütőpor 3 dkg kakaópor 25 dkg finomliszt 1 tk őrölt fahéj 1 tk kardamon 1,5 db citrom 2 tojás 2 ek tej 20 dkg méz 10 dkg kristálycukor 5 dkg margarin 20 dkg csokoládé Elkészítés: Alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felmelegítem a mézet a cukorral, a margarinnal a tejjel és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, citromlét, kardamont, szerecsendiót és a fahéjat. A lisztett elvegyítem a sütőporral és a kakaóval és apránként a tésztához teszem. Végül összedolgozom a mazsolával, citromhéjjal és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű kivajazott sütőlapra állított kerek tortaformába lapátolom. 180-200 fokosra előmelegített sürőben 15 percig sütöm. Utána azonnal kiborítom a formákból és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz felett felovasztom a csokoládét és bevonom vele a süteménykete. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |