| Chilis-csokoládés torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 12 dkg Rama Vajas íz 18 dkg liszt 6 dkg porcukor 1 tojássárgája Krémhez 3 dl tejszín 10 dkg csokoládé 3 tojássárgája 6 dkg cukor 1 narancs reszelt héja ízlés szerint chilipor Elkészítés: A porcukrot, a lisztet elkeverjük, a puha Rama Vajas ízt felaprítjuk, elmorzsoljuk a liszttel, a tojássárgáját hozzáadjuk, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora kört vágunk ki belőle, amekkorával a formánkat ki tudjuk bélelni. A felesleges részeket újra összegyúrjuk és felhasználjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A tojássárgáját a cukorral és a tejszínnel kis lángon gyorsan, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni: ekkor levesszük a tűzről, nehogy rántotta jellegű legyen. Belekeverjük az aprított csokoládét, a chilit és a narancshéjat. A meleg krémet egyenletesen a kisült linzertésztára simítjuk, majd hűtőben dermesztjük. A tetejét friss tejszínhabbal, eperrel vagy chilivel díszíthetjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |