| Csokoládés farönk torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db tojás 8 púpozott evőkanál liszt 8 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál kakaópor 1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor 1 evőkanál víz A krémhez 10 dkg kakapor 3 dl tejszín 20 dkg kristálycukor 20 dkg Rama 20 dkg tortabevonó massza étcsokis 10 dkg fehér tortabevonó massza Elkészítés: 24 cm-es tortaformát kikenem margarinnal, megszórom liszttel. A 8 tojásból meg hozzávalóiból 24 cm-es tortaformában megsütöttem a csokis piskótát. Előző nap készítek el mindent, mert a krémet is le kell a hűtőben jól hűteni. A 3 dl tejszínt a cukorral felteszem forrni kb. 7-9 percig, állandóan kevergetve, majd a margarint is hozzáteszem, és még 7 percig teljes lángon addig forralom, míg elolvad benne. Leveszem a tűzhelyről, és beleszitálom kis adagonként, a kakaóport. Amikor teljesen kihűl a sima krém, akkor 24 órára behűtöm a hűtőben, és másnap robotgéppel felhabosítom, ami kb. 10 perc. Vagyis elkészítem a párizsi krémet. 3 lapba vágom a tortalapot, és ezzel megkenem őket, majd az oldalát is, és bevonom a gőz felett megolvasztott csokival. Ez már ízlés dolga. Úgy készítettem el, hogy hasonlítson, egy farönkre. Fehér csokival évgyűrűket kreáltam rá, és marcipán medvével, meg gombákkal, virággal díszítettem. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |