| Csokoládé kockák receptSütemények, édességek Hozzávalók: zsír, a tepsi kikenéséhez 7 dkg vaj 30 dkg kr. cukor 12,5 dkg sűrített tej 22,5 dkg mályvacukor 30 dkg tejcsokoládé , apróra vágott 7,5 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaó-szárazanyag), apróra vágott Elkészítés: Kizsírozunk egy 20x20 cm-es szögletes tepsit, majd sütőpapírt teszünk bele. Tegye a vajat, a cukrot és a sűrített tejet egy serpenyőbe, majd alacsony lángon óvatosan olvasszuk fel. Miután a cukor feloldódott, hozzáadjuk a mályvacukrot, és kapcsoljuk feljebb a lángot. Forraljuk a karamelt 5-6 percig. Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a reszelt csokoládét. Hagyjuk állni egy percig, majd keverjük a csokoládéval együtt addig, amíg mind meg nem olvad. Öntsük a keveréket az előkészített formába és hagyjuk állni egy pár órát. Amikor kelően megdermedt, vegyük ki a formából, és vágjuk 25 kockára. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |