Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéparfé recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg diabetikus csokoládé
3 tojás
3 dl tejszín
3-4 mokkáskanál folyékony édesítõ
1 dkg kakaópor
1 evõkanál rum

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a kakaóporral és az édesítõvel, majd apránként hozzákeverjük a rumot, a megreszelt csokoládét és a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A tejszínbõl is kemény habot verünk, amibe óvatosan beleforgatjuk a kakaós-csokoládés masszát. Bármilyen, tetszés szerinti formát folpack fóliával kibélelünk, belesimítjuk a habos parféanyagot, és a tetejét is befedve, a mélyhûtõben megfagyasztjuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a formából kiborított parfét, és feldíszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós almás pite » Kocsonyás gyümölcsök » Fincsi kefíres süti » Töltött körte
» Karamellás tej Fanny módra! » Kongótorta » Egzotikus torta » Igazi farsangi fánk
» Tina féle búboska » Heavy-metal palacsintabatyu » Bögrés mákos » Gesztenyés alagút
» Könnyű epertorta » Joghurtos-áfonyás muffin » Mogyorós bucik » Zita szelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.