| Fűszeres csokoládé torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Csokis piskótakarikához : 8 db tojás 0,16 kg cukor 0,32 kg liszt 0,05 kg felolvasztott csokoládé 0,5 dkg sütőpor Krémhez : 6,5 dl tejszín 0,02 kg habfixáló 0,05 kg porcukor 0,5 dkg fahéj 0,35 kg valódi csokoládé fél szerecsendió (ízlés szerint Elkészítés: Elkészítése: A piskótakarikához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját egy kevés cukorral habosra keverjük, míg a cukor maradék részével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk és belecsorgatjuk a kihabosított tojássárgába, majd hozzáadjuk a fehérjéből vert habot. Miután óvatosan összekevertük, finoman belekeverjük a lisztet és a sütőport. Tortaformában 180 C°-os sütőben kb. 30 percig sütjük. A krém elkészítéséhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, míg a maradékba belekeverünk 15 dkg csokoládét, a fahéjat és a szerecsendiót. A kihült piskótát négybe vágjuk, a csokis tejszínnel megtöltjük és a maradék 20 dkg csokoládéval áthúzzuk, a tejszínnel díszítjük. A receptet beküldte: Vajolet Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |