| Csokiszív receptSütemények, édességek Hozzávalók: 13 dkg csokoládé (étcsoki) 10 dkg margarin 2 evőkanál narancslikőr vagy rum 3 db tojás 10 dkg cukor 5 dkg liszt Elkészítés: A csokit kis darabokra tördeljük, és vizgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint meg a likőrt, vagy a rumot, és sima krémmé keverjük, majd egy kissé lehűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként ezt is a krémhez adjuk. A kész tésztát, sziv alakú formába simitjuk, és közepes meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a közepe még kissé krémes). Amikor kész, rácsra boritjuk, és kihűtjük. Kakaóval megszórjuk, és csokoládéforgáccsal meghintjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |