| Piskóta, ami nem esik össze! receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tyúktojás 1 db vaníliás cukor 5 ek citromlé 10 ek finomliszt 10 ek kristálycukor 1/2 csomag sütőpor zsírpapír Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverem a cukrot, a van.cukrot, végül a citromlét. Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral. A fehérjét felvertem (én géppel szoktam), ha kész a sárgáját jól összekeverem a liszttel, malyd a fehérjét is hozzáadom. A sütőt közben már bemelegítettem 210 fokra. Mindjárt öntöm is a 20x30 cm-es zsírpapírozott tepsibe. Párszor a földhöz ütögetem, hogy a nagyobb buborékok kidurranjanak, így nem lesz hullámos a teteje. 15 percig sütöm 185 fokon, malyd 15 percet 210 fokon. Jóétvágyat hozzá! Tanácsok: - A citromlétől lesz finom zamatos. - Tölteléknek rumpuncsos pudingport szoktam főzni 4 dl tejjel. - Garantáltan jó recept, nekem sohasem esett össze! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: d'moni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |