Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes meggyes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók: 30 cm átmérőjű formához

25 dkg zabpehely (aprószemű)
5 dkg zabkorpa (ha nincs, mehet helyette zabpehely)
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
25 dkg puha vaj
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 üveg meggybefőtt (vagy kb.60-70 dkg friss gyümölcs)
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint cukor

Elkészítés:
Kivajazom a kerámiaformát és a sütőt bekapcsolom 180 fokra.

A meggyet leszűröm és félreteszem, a levét elkeverem a citromhéjjal, fahéjjal, pici cukorral és az étkezési keményítővel. Kis lángon folyton keverve besűrítem, belekeverem a meggyet és félreteszem hűlni.

A száraz hozzávalókat elvegyítem, a vajat a barna cukorral és a vaníliával habosra keverem, hozzáadom a szárazakat is. Morzsás állagú lesz, nagyjából összeáll. A felét belenyomkodom a formába, elterítem rajta a meggyet, majd a maradék tésztát rámorzsolom a tetejére.

180 fokon kb. 20 percig sütöm, aztán a formában hagyom kihűlni.

Tanácsok:
Ha van friss gyümölcs, akkor csak elég rászórni jó sűrűn a tésztára. Készülhet szederrel, málnával, bármilyen savanykás gyümölcs finom hozzá.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-cseresznyés lepény » Zabpelyhes-banános muffin » Kráter sütemény » Csokis-mogyorós sütemény
» Mézes-krémes sütemény » Meggyes túrókrém » Apró sütemény 2. » Gyömbéres teasütemény
» Finom meggyes sütemény » Foltos sütemény » Zabpelyhes-almás golyók » Túrós zabpelyhes
» Meggyes-csokis süti » Meggyes francia krémes » Zabpelyhes reformsüti » Bonbonmeggyes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.