| Zabpelyhes meggyes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 30 cm átmérőjű formához 25 dkg zabpehely (aprószemű) 5 dkg zabkorpa (ha nincs, mehet helyette zabpehely) 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 15 dkg lágy sötétbarna nádcukor 25 dkg puha vaj 1 kávéskanál sütőpor 1 teáskanál vaníliakivonat 1 üveg meggybefőtt (vagy kb.60-70 dkg friss gyümölcs) 1 citrom reszelt héja 1 kávéskanál fahéj 2 evőkanál étkezési keményítő ízlés szerint cukor Elkészítés: Kivajazom a kerámiaformát és a sütőt bekapcsolom 180 fokra. A meggyet leszűröm és félreteszem, a levét elkeverem a citromhéjjal, fahéjjal, pici cukorral és az étkezési keményítővel. Kis lángon folyton keverve besűrítem, belekeverem a meggyet és félreteszem hűlni. A száraz hozzávalókat elvegyítem, a vajat a barna cukorral és a vaníliával habosra keverem, hozzáadom a szárazakat is. Morzsás állagú lesz, nagyjából összeáll. A felét belenyomkodom a formába, elterítem rajta a meggyet, majd a maradék tésztát rámorzsolom a tetejére. 180 fokon kb. 20 percig sütöm, aztán a formában hagyom kihűlni. Tanácsok: Ha van friss gyümölcs, akkor csak elég rászórni jó sűrűn a tésztára. Készülhet szederrel, málnával, bármilyen savanykás gyümölcs finom hozzá. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |