| Rózsafánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg liszt, 3 db tojás, 1 sütőpor, 3 kanál tejföl, 1 mokkáskanál só, barack- vagy málnalekvár, porcukor, a sütéshez olaj. Elkészítés: A lisztből a cukorral, sütőporral és a tojásokkal meg a tejföllel tésztát gyúrok. Olyan vékonyra, mint a kés tompa fele. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és 3-4 pogácsát egymásra rakok. A közepét az ujjammal összenyomom. A réteges pogácsák szélét 3-4 helyen egy picit bevágom. Forró olajban kisütöm. A sütés közben a tészta kinyílik, mint a rózsa, és, ha megsült porcukorral meghintem, a "rózsakelyhek" közepébe lekvárt csepegtetek. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |