Tutireceptek.hu fejléc

Amaretti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
12,5 dkg hántolt mandula
12,5 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
2 tojásfehérje
8 dkg finom kristálycukor
1 teáskanál mandula esszencia

Elkészítés:
A sütőt melegítsük 180C-ra. Tegyük a mandulát, a porcukrot és a lisztet egy mozsárba vagy aprítógépbe, és zúzzuk finomra (vigyázzunk, hogy ne vágjuk túl pépesre, mert akkor olajos lesz).

Egy üveg tálban habosítsuk fel a tojásfehérjét, majd adagoljuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a mandulás keveréket, a mandula esszenciát, és laza mozdulatokkal dolgozzuk össze.

A masszát töltsük egy nyomózsákba, 1 cm-es, sima végződéssel, és nyomjunk 3 cm széles halmocskákat egy tepsibe, egymástól tisztes távolságra. A kekszek tetejét nedves ujjal simítsuk le, és süssük körülbelül 40 percig, míg aranybarnára pirulnak. Kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk a kekszeket lehűlni és kiszáradni. Légmentes dobozban tároljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amarettis tökleves » Amaretti szelet » Amarettini » Túrókrémes gyümölcstorta
» Túrós máktorta » Meggyes-kakaós süti » Berlini szelet » Ananászos túrótorta III.
» Diákcsemege » Csokis meggyes torta » Túrós gyümölcsös felfújt » Almasüti diétásan
» Grízfelfujt meggyel » Tejszínes epertorta » Banán mézzel » Almás-diós piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.