| Csokis meggyes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 12 ek cukor 10 ek liszt 2 ek kakaópor 1 cs sütőpor 12 ek víz Krém: 25 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor 2 ek kakaópor 3 dl tej 2 púpos ek liszt 1 cs vaníliás cukor 1 üveg magozott meggy Tetejére: 100 g ét vagy tej tortabevonó 2 ek olaj a krémből 2-3 ek pár szem magozott meggy Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük csipet sóval. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt géppel jól összekeverjük, majd lassan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Vajazott, lisztezett 26 cm-es formába öntjük, 180 fokon 35-40 percig sütjük. A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A Rama margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Ha a kihűlt a massza hozzáadjuk és habosra keverjük. A megsült tortát 3 lapra vágjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez, a krémből is tegyünk félre az oldalára és a tetejére. Megtöltjük a lapokat a krémmel és a meggyel, az oldalát is bekenjük, majd egy kis összetört édes keksszel bevonjuk. A tetejére vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki akkor díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |