| Csokis pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A pitéhez: 300 g liszt 120 g vaj 50 g disznózsír 30 g cukor 1 csipet só 1 tojás 3-4 evőkanál jeges víz A töltelékhez: 3 tábla étcsokoládé (50% felett) 3 dl habtejszín 3 evőkanál cukor->de ez ízlés szerint 30 g vaj A habhoz: 2 dl habtejszín 2-3 teáskanál kakaópor 2-3 teáskanál porcukor 2-3 evőkanál tej Konyhai eszközök: gyümölcstortaforma edények nyújtófa Elkészítés: Pite: A lisztet a kis kockára vágott vajjal, a disznózsírral, a cukorral és sóval kézzel finom morzsalékká dörzsöljük. Hozzáadjuk a tojást és a jeges vizet, majd összegyúrjuk, a munkalapon a lehető legkevesebb mozdulattal cipóvá formázzuk, s azt fóliába csomagolva 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kikenjük a tortaformát. A tésztát kb. 45 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A szélét jól odanyomkodjuk, a felesleget levágjuk. Az alapot több helyen villával megszurkáljuk. Nehezékként sütőpapírra babot teszünk. Kb. 30-40 percig sütjük, illetve amíg arany színűre nem sül. Krém: A csokit felolvasztjuk gőz fölött a cukorral együtt. Majd levesszük a tűzről és belekeverjük apránként a tejszínt, majd ugyanígy a vajat. Hagyjuk kihűlni a tésztát és a krémet is. Majd ha kihűlt bele öntjük a krémet a pitébe. Hab: Felverem a tejszínt kemény habbá, közben beleöntöm a csomómentes tej, cukor és kakaópor keveréket. Barna habot kapunk. Ezt tükörsímán elkenem a pitén, és már kész is. (Lehetséges, hogy krém nem fér bele mind a pitébe.) A receptet beküldte: Szandi8.9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |