Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


Gyúrt tészta:

250 g liszt
1 ˝ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
125 g lágyvaj vagy margarin
1 evőkanál víz

Krém:

1 kg alma
Kevés fahéj
2 tasak Eredeti Dr. Oetker Vanília Puding 750 ml almabor 250 g porcukor 400 g lehűtött tejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Kevés kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés:


Alsó és felső sütés esetén a sütőt előmelegítjük. A lecsatolható oldalú tortaforma (26 vagy 28 cm átmérőjű) alját kizsírozzuk.
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk, többször egy villával megszurkáljuk, és felcsatoljuk a forma oldalát. A maradék tésztát hosszú henger alakúra formázzuk, és a forma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy 3-4 cm magas perem keletkezzen. A krémhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és fahéjjal megszórjuk. A pudingporból a tasakon található leírás szerint, de csak 750 ml almaborral és 250 g cukorral pudingot készítünk.
Az almaszeleteket azonnal a forró pudingba keverjük, és egyenletesen a tortaformába öntjük.

Alsó és felső sütés: kb.170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb.150 °C (előmelegítés nélkül)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 60 perc

A süteményt 15 percig a formában hűlni hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma oldalát. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt süteményre kenjük.
Kakaóporral megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
Tipp:

Az almabort helyettesíthetjük almalével vagy almalé és fehérbor keverékével.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes gombaszósz » Tejszines túrókrém torta » Tejszínes fokhagymamártás » Tejszínes, kapros csirke
» Tejszines spenótos tészta » Tejszínes spárgakrémleves » Tejszínes-csokis piskóta » Extra Gyors almatorta
» Tejszínes málnakrémleves » Betakart almatorta » Tejszínes-kávés csók » Gyorsan kész almatorta
» Diós-tejszínes kocka » Gyors almatorta » Sütőtökös tejszínes csirke » Tejszínes eperleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.