| Tejszínes almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gyúrt tészta: 250 g liszt 1 ˝ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 125 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 tojás (közepes méretű) 125 g lágyvaj vagy margarin 1 evőkanál víz Krém: 1 kg alma Kevés fahéj 2 tasak Eredeti Dr. Oetker Vanília Puding 750 ml almabor 250 g porcukor 400 g lehűtött tejszín 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Kevés kakaópor (cukrozatlan) Elkészítés: Alsó és felső sütés esetén a sütőt előmelegítjük. A lecsatolható oldalú tortaforma (26 vagy 28 cm átmérőjű) alját kizsírozzuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tészta 2/3 részét a tortaforma alján kinyújtjuk, többször egy villával megszurkáljuk, és felcsatoljuk a forma oldalát. A maradék tésztát hosszú henger alakúra formázzuk, és a forma oldalára nyomkodjuk úgy, hogy 3-4 cm magas perem keletkezzen. A krémhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és fahéjjal megszórjuk. A pudingporból a tasakon található leírás szerint, de csak 750 ml almaborral és 250 g cukorral pudingot készítünk. Az almaszeleteket azonnal a forró pudingba keverjük, és egyenletesen a tortaformába öntjük. Alsó és felső sütés: kb.170 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb.150 °C (előmelegítés nélkül) Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül) Sütési idő: kb. 60 perc A süteményt 15 percig a formában hűlni hagyjuk, majd lecsatoljuk a forma oldalát. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt süteményre kenjük. Kakaóporral megszórva tálaljuk. Tanácsok: Tipp: Az almabort helyettesíthetjük almalével vagy almalé és fehérbor keverékével. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |