| Gesztenye mousse torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Rama Vajas Íz 60 g kristálycukor 60 g tojás 1 db kakaópor 10 g Dr. Oetker Sütőpor 0.5 kiskanál liszt 50 g a gesztenyemoussehoz: tej 40 g kristálycukor 20 g gesztenyepüré 120 g rum 1 kiskanál Dr. Oetker Lapzselatin 3 db habtejszín 200 ml a rumos meggyzseléhez: fagyasztott meggy 150 g cukor 45 g kukoricakeményítő 1 kiskanál rum 1 kiskanál Dr. Oetker Lapzselatin 2 db A tetejére díszítésnek: gesztenyepüré 120 g habtejszín 50 ml Elkészítés: A rumos meggyes zseléhez a fagyasztott meggyet a cukorral és egy kevés vízzel forraljuk fel, főzzük puhára. A keményítőt keverjük el 1.5 evőkanál hideg vízben, és öntsük a meggypürére, majd folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük, és keverjünk hozzá 1 kiskanál rumot is. Közben a zselatinlapot áztassuk be hideg vízbe. Ha már megpuhult, nyomkodjuk ki és keverjük bele a még forró meggypürébe. Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki folpack-kal és öntsük bele a zselét. Tegyük fagyasztóba dermedni. Ha már nem folyós, akkor vegyük ki a formából és tegyük még vissza becsomagolva, felhasználásig. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 18cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az oldalát vékonyan kenjük ki margarinnal. A puha Rama Vajas Ízt kézi habverővel keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele az 1 tojást is. Szitáljuk bele a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is, és fakanállal keverjük egynemű masszává. Egyengessük el a tortaformában és süssük előmelegített sütően 15-20 percen át. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából. A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. A gesztenyemasszához a tejet és a cukrot keverjük össze és melegítsük meg, amíg a cukor elolvad. Öntsük a gesztenyepürére, és keverjük jól el. Adjuk hozzá a rumot is, valamint a kinyomkodott zselatinapokat is keverjük el a forró masszában. A habtejszínt verjük fel kemény habbá és forgassuk a gesztenyemasszába. A torta összeállítása következik. A kakaós piskótát helyezzük a tortaforma aljába. A forma oldalát béleljük körbe írásvetítő fóliával, amit a forma magasságával egyező méretű csíkra vágtunk. A gesztenyemassza 2/3-át öntsük a piskótára, és simítsuk egyenesre a tetejét. Tegyük 15 percre fagyasztóba. Fontos, hogy legyen tartása mikor ráhelyezzük a meggyzselét. Vegyük ki a fagyasztóból és óvatosan helyezzük rá a meggyzselét. Erre öntsük a maradék gesztenyemousse-t, simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe pár órára. Tálaláskor helyezzük a tortát egy tálra. Vegyük le a tortaforma oldalát, óvatosan húzzuk le a fóliát. Díszítsük a maradék gesztenyemasszával, és tejszínhab rózsákkal. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |