Tutireceptek.hu fejléc

Kornélia torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
8 db tojás,
3 evőkanál prézli,

Krémhez

20 dkg vaj,
5 evőkanál (holland tipusu) kakaópor,
fõtt kávé,
kevés cukor.

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral alaposan kidogozzuk, belekeverjük a diót+prézlit, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját.
Vajjal kikent, kiprézlizett tortaformába tesszük, lassú tüzön tűpróbáig sütjük.
A kakaóport kevés cukorral és annyi kávéval amit felvesz, főzzük és besűrítjük.
Tálban a vajat kevés cukorral habosra keverjük, a kihült csokoládét belekeverjük.
A tortát kihülés után 3 részre vágjuk, krémmel megkenjük, díszítjük izlés szerint marcipánnal, vagy dióval.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes krémtorta » Barackos esküvői túrótorta » Szilvás torta » Meggyes, túrós tortácska
» Gyümölcstorta 1 » Bejglitorta » Görög spenót torta » Pórétorta
» Mogyorós macchiato torta » Epres piskótatorta » Mogyorós-csokis sajttorta » Túró rudis kevert torta
» Fekete-erdői meggytorta » Joghurttorta II. » Kávé torta » Csokoládés minitorták


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.