| Kornélia torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 8 db tojás, 3 evőkanál prézli, Krémhez 20 dkg vaj, 5 evőkanál (holland tipusu) kakaópor, fõtt kávé, kevés cukor. Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral alaposan kidogozzuk, belekeverjük a diót+prézlit, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját. Vajjal kikent, kiprézlizett tortaformába tesszük, lassú tüzön tűpróbáig sütjük. A kakaóport kevés cukorral és annyi kávéval amit felvesz, főzzük és besűrítjük. Tálban a vajat kevés cukorral habosra keverjük, a kihült csokoládét belekeverjük. A tortát kihülés után 3 részre vágjuk, krémmel megkenjük, díszítjük izlés szerint marcipánnal, vagy dióval. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |