| Csőben sült karalábé besamel mártással receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 személyre: 3 db kis zsenge karalábé 1 ek. vaj 2 ek. durumbúza finomliszt 2, 5 dl tej só szerecsendió reszelt sajt Elkészítés: A karalábét megpucoljuk és kb. 2x1 cm-es hasábokra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. (Akkor jó, ha kicsit még roppanós belül, majd sütés közben megpuhul.) A tejet megmelegítjük. A vajat megolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk. Sózzuk, meghintjük szerecsendióval és felöntjük a meleg tejjel és folyamatosan kevergetve felfőzzük. (Ne legyen túl híg.) A karalábét leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd két tálban egyenletesen elosztjuk. Ráöntjük a kész mártást, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük. Akkor jó, mikor a sajt szép aranybarna színű. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |