Tutireceptek.hu fejléc

Baconos-sajtos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 főre:

1,2 kg csirkemell-filé (vagy pulyka)
30 dkg szeletelt bacon
30 dkg reszelt trappista sajt
30 dkg füstölt, reszelt sajt
1/2 liter főzőtejszín
kb. 1 liter tej
4 tojássárgája
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk őrölt szerecsendió

bors
liszt
1 csapott ek ételízesítő (elhagyható)

Elkészítés:
1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk).
2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből).
4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük.
5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot.
6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket!
7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál.
8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe.
9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.

Tanácsok:
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell formában sütve » Illatos sültcsirke » Sajtban sült csirkemell » Löncssaláta csirkehússal
» Csirkemáj joghurtmártással » Almás csirke II. » Sörös csirkeszárny » Sókéregben sült csirke
» Csirkés enchilada » Csirke » Ananászos csirke » Tartáros csirkecombok
» Mézes-narancsos csirkecomb » Kubai csirkemell » Triplán fűszeres csirke » Csirkemájjal töltött cékla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.