| Baconos-sajtos csirke receptHúsételek Hozzávalók: 6 főre: 1,2 kg csirkemell-filé (vagy pulyka) 30 dkg szeletelt bacon 30 dkg reszelt trappista sajt 30 dkg füstölt, reszelt sajt 1/2 liter főzőtejszín kb. 1 liter tej 4 tojássárgája 2-3 gerezd fokhagyma 1 mk őrölt szerecsendió só bors liszt 1 csapott ek ételízesítő (elhagyható) Elkészítés: 1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk). 2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel. 3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből). 4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük. 5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot. 6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket! 7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál. 8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe. 9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején. Tanácsok: sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |