| Csőben sült brokkoli/ karfiol receptKöretek Egytálételek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 fej brokkoli v karfiol 10 dkg sajt olaj, só, bors, vegeta (sajtos)Bechamell mártáshoz: 5dkg vaj 5dkg liszt 5 dl tej 10 dkg sajt Elkészítés: A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni. Isteni finom. Tanácsok: Köretként, magába ugyanúgy megállja a helyét! Aki szereti az füstölt sajttal is kipróbálhatja. Ja és nyugodtan próbljátok ki más zöldségekkel is. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Merena Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |