| Csirkés tagine (tazsin) kuszkusszal receptHúsételek Hozzávalók: 1000 gr csirkemell filé 2 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 100 gr datolya 100 gr aszalt sárgabarack 100 gr aszalt szilva 2 szál répa 1-2 konzerv darabolt paradicsom 1,5 Liter csirkehús alaplé1 2 tk cayenne bors, attól függően mennyire szeeted a csípőset 1 csapott ek paprika 2 tk őrölt koriander 2 tk kurkuma 1 tk gyömbér 1 ek (vagy 1 rúd) fahéj 2 ek méz 1 Csipet sáfrány Só Oliva olaj 1 Csokor petrezselyem 150 gr egész mandula 1,5 bögre kuszkusz (aki nem szereti az aszalt gyümölcsöket, kihagyhatja!) Elkészítés: 1.Keverd a száraz fűszereket össze. Vágd a hagymát és fokhagymát apróra. Szeleteld fel a répát. 2.Szárazon, serpenyőben vagy tepsiben pirítsd enyhén meg a mandulát majd közepes darabokra. 3.Vágd falatnyi darabokra a csirkét és több részletben, kevés olajon pirítsd minden darab összes oldalát hirtelen, nagy lángon, míg színt kap, majd szedd ki a húst egy tálra. 4.Ugyan ebben a serpenyőben a maradék olajon, közepes lángon párold üvegesre a hagymát. 5.Dobd rá a felaprított fokhagymát majd a fűszereket és pirítsd 2 percig. 6.Tedd az edénybe vissza a csirkét, rá a fűszerekre, rakd mellé a répát, majd öntsd fel az egészet paradicsommal és alaplével. Lassú tűzön, gyöngyözve főzd 10-15 percig. 7.Add hozzá a mézet, és ha kell, sózd meg, majd lassú tűzön főzd legalább fél órát. Ha a leve nagyon besűrűsödne, adj hozzá még kevés vizet. 8.Amikor a csirke már nagyon puha, add hozzá az aszalt gyümölcsöket és főzd velük további 15 percig. Itt már az illatoktól kész leszel! 9. Végül öntsd bele a kuszkuszt. Takard le azonnal fedővel, és 3 percig ne is nyúlj hozzá, csak főzd kis lángon, majd zárd el az edény alatt a tüzet. Végül 4 perc múlva emeld le róla a fedőt, keverd át, add hozzá a darbolt mandula és a petrezselyemlevél felét. 10.Szórd a tagine tetejére a maradék mandulát és petrezselymet, azonnal tálalható! Kész! 1. A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |