Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés Cézár-saláta II. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávaló:

1 tojás
½ dl tej
só és frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt
5 dkg frissen reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)
35 dkg csirkemellfilé
1 dl olaj
1 nagy fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
Az öntethez:
3 duci fokhagymagerezd
½ citrom
1 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál dijoni mustár
2 kávéskanál Worcestershire-szósz
1½ dl olívaolaj

Elkészítés:
A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták kihagyhatatlan alkotóját kanalazzuk hozzá. Utána egy kevés mustár következik, aztán egy fél citrom frissen facsart leve, majd egy teáskanálnyi szardellapaszta. Ezután hozzáreszelünk néhány gerezd fokhagymát, és ha minden együtt van, jöhet a turmixolás.

A bundás csirkefalatok következnek. Ehhez a csíkokra vágott csirkehúst bepanírozzuk - nagyon finom lesz, ha morzsa helyett reszelt parmezánnal dúsított lisztet használunk hozzá - , majd forró olajban kisütjük.

Ezután a salátakeveréket beleöntjük egy nagy tálba, meglocsoljuk az öntettel, és miután alaposan összeforgattuk vele, félbevágjuk a koktélparadicsom-szemeket.

Tálalhatunk: a salátát tányérra tesszük, a salátakupac tetején elrendezzük a csirkefalatokat, és félbevágott koktélparadicsomokat pakolunk köré.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai csirkés szendvics » Csirkés töltött padlizsán » Csirkés pizza görögösen » Csirkés-almás tésztasaláta
» Gombás csirkeszárny » Csirkés-bulgur » Csirkés rakott tészta » Csirkés Cézár-saláta
» Csirkés saláta » Csirkés lasagne » Csirkés karfiol » Csirkés-zöldséges
» Csirkés avokádósaláta » Ropogós csirkesült » Csirkés enchilada » Ropogós csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.