| Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben receptHúsételek Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 4 ek tejföl 2 db tojás 3 csapott ek finomliszt só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 teáskanál petrezselyem 15 dkg sajt 60 dkg csirkemell filé 20 dkg bacon 0.5 ek vaj (forma kikenéshez) 1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez) Elkészítés: A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.) Előmelegített sütőben készre sütjük. Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat! sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |