Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
4 ek tejföl
2 db tojás
3 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál petrezselyem
15 dkg sajt
60 dkg csirkemell filé
20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)

Elkészítés:
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.)
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval rakott puliszka » Gazdagon rakott cukkini » Sajtos rakott pulykamell » Rakottas cukkini
» Zöldséges, rakott hús » Brassói rakott káposzta » Rakott káposzta juhsajttal » Rakott burgonya másképp
» Karfiolos pulykagolyók » Májas karfiol » Rakott túrós-tészta » Karfiolos egytálétel
» Rakott hagymás csirke » Karfiolos rakottas » Gombás rakott hús » Francia Rakottkrumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.