| Csirkemell parmezánbundában színes burgonyasalátával receptEgytálételek Hozzávalók: csirkemell A fűszeres kéreghez: snidling petrezselyemzöld oregánó majoránna mustár bazsalikom currypor fehérbor só bors reszelt fokhagyma mustár A parmezános bundához: tojás só reszelt parmezán A krumplisalátához: burgonya lilahagyma pritamin paprika vagy retek kolozsvári szalonna petrezselyem olaj ecet csemege uborka húslé Elkészítés: A fűszerkéreghez valókból a petrezselyemzöldet és a snidlinget finomra vágjuk. A többi hozzávalókat összekeverjük, és a csirkemell mindkét oldalát bekenjük (egész csirkemellfilével dolgozunk, nem szeleteljük). A tojásokat felverjük, sót keverünk hozzá, és a reszelt parmezán is hozzáadjuk. A fűszerkérges mellet belemártjuk, és nem túl bő olajban kisütjük lassú tűznél. A körethez a megfőtt burgonyát felkarikázzuk, lilahagymát, pritamin paprikát vagy retket szelünk rá, petrezselyemzöldet teszünk rá. A kolozsvári szalonnát apróra vágva olajon zsírjára pirítjuk, félretesszük. Elkészítjük a salátaöntetet ecettel és olajjal, aprított csemege uborkát és kevés húslét keverünk hozzá, majd a összeforgatjuk a burgonyával. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |