| Tojásos csirkemell receptHúsételek Tojásételek Hozzávalók: • 2 evőkanál csirkemell, • 2 evőkanál olaj, • 1 kis hagyma, • 5 dkg gomba, • 15 dkg fejtett zöldborsó, • 4 tojás, • só, • bors Elkészítés: A húst a csontról lefejtjük, a csirke bőrét a csontokkal négy dl gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy kb. negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, gombát és a zöldborsót, ráöntjük a húslevet, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s elosztjuk négy kis tálba, vagy levesescsészébe. A négy tojást villával felverjük, a tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőbe előre elkészített forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |