| Joghurtos csirkemell II. receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemell 2 dl joghurt 2 fokhagymagerezd só õrölt bors 1 mokkáskanál gyömbérpor, 1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípõs is) 1 késhegynyi kurkuma Elkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk, lebõrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fûszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hûtõszekrényben pácolódni hagyjuk. Tûzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütõben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idõ alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük. Tanácsok: Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon - 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk - is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Elõször fedõ alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedõt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 152 kcal A receptet beküldte: p.ancsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |