| Csirkemell fűszeres sajtszószban receptHúsételek Hozzávalók: 1 db. friss csirkemell 10 dkg trappista sajt 1 pohár kefir teavaj (egy kis szelet, nem mértem le:-)) 1 db. erős zöldpaprika 1 fél fej lila hagyma 1 csokor petrezselyem oregánó majoránna csípős mustár csípős Piros arany ételízesítő (só helyett) bors Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vagdalom, majd jól megszórom a fűszerekkel és az ételízesítővel. Míg összeérik, elkészítem hozzá a mártást A serpenyőbe beleteszem a vajat, felolvasztom, kicsit megpirítom, majd hozzáadom a kefirt. Megvárom, míg felforrósodik, akkor belerakom a trappista sajtot. Amikor az felolvadt és az egész egy homogén állapotba kerül, elkezdem hozzáadni a mustárt és a piros aranyat. (Semmit nem mérek, egyszerűen nyomom bele.) Ezt összekeverem és hozzáadom a csirkemellet. Addig főzöm a húst a mártásban, amíg puhára fő. Ekkor adom hozzá az időközben apróra darabolt zöldpaprikát, hagymát és petrezselymet és még kb. két percig főzöm. (Lehet tovább, vagy az elején beletenni a hagymát, de én nem szeretem a hagymát dinsztelve és a zöldségeket puhán). Főtt tésztával vagy főtt rizzsel kitűnő. Tanácsok: Bármennyire úgy hangzik is, mindezen hozzávalóktól nem lesz lángerős: a hús felveszi az ízt. Vigyázat: kalóriadús! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: AlieNeetah Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |