| Csirkemájpörkölt, vajas-fokhagymás tört burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj 2 fej vöröshagyma pirospaprika 10 dkg gomba kevés zöldborsó (konzerv) 4 szelet bacon majoranna só bors ételízesítő burgonya vaj fokhagyma Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfonnyasztom, megszórom pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. A bacont apróra kockázom, hozzáadom a hagymához, kevés vízzel ismét felöntöm és átsütöm, ezek után hozzáadom a gombát, amit előzőleg szintén felvágtam szeletekre, 10 percig sütöm, majd hozzáadom a darabokra vágott csirkemájat. Állandó kevergetés mellett 10-15 percig sütöm, ha szükséges, vízzel felöntöm, hogy pörkölt jellegű legyen. Ezután beleteszem a borsót (izlés szerinti mennyiséget), ízesítővel és borssal megszórom, átfőzöm, és kész is. A köretnek mefőzöm a felaprított burgonyát enyhén sós vízben, leszűröm, kevés vajat, két gerezd zúzott fokhagymát és kevés majorannát adok hozzá, elkeverem, és a csirkemájpörköltel tálalom. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |