| Csirkemájjal töltött csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 5-6 db csirkecomb 3-4 gerezd fokhagyma 20 dkg csirkemáj olaj vagy zsír majoránna só Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük az összetört fokhagymával, megsózzuk. A csirkemájat szétszedjük és megtisztítjuk, megmossuk. A májat is bedörzsöljük fokhagymával és megszórjuk majoránnával, picikét be is sózhatjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk és alácsúsztatjuk a máj darabokat. A tepsit kikenjük olajjal vagy zsírral, és a combokat is. Ha az összes combot elhelyeztük a tepsiben, alufóliával letakarjuk. Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát amennyiben puhának találjuk. Sülés közben többször is megemelhetjük a fóliát és megnézhetjük, ha előbb puhának találjuk, akkor előbb is levehetjük róla a fóliát. Ha megpuhult a csirkecombunk visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy pirosra, ropogósra süljön. Kukoricás rizi-bizivel és uborkasalátával tálaltam. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |