Tutireceptek.hu fejléc

Csirkegulyás fejtett babbal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Zsír,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 fej vöröshagyma,
10 dkg fejtett bab,
1 csomag leveszöldség,
1 kg csirkeaprólék.

Elkészítés:
Egy kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágva. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkeaprólékot.
A húst a zsiradékon egy kicsit átforgatjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Egy másik edényben – annyi sós vízben, amennyi ellepi – feltesszük főni a fejtett babot és a megtisztított, karikákra vagy kockákra vágott zöldségeket.
Amikor minden puhára főtt, a párolódó csirkéhez öntjük, és a gulyást készre forraljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos fejtettbableves » Tonhal babbal » Tökös fejtett bableves » Kolbászos fejtettbab leves
» Szegedi csirkegulyás » Fejtett bab csomborral » Rakottkel hagymás babbal » Pörkölt zöldbabbal
» Nyári csirkeleves babbal » Fejtettbab leves » Burgonyakrém leves » Tejfölös céklaleves
» Májgaluska leves » Túrós tészta » Strassbourgi zöldségleves » Krumplilé leves...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.