| Csirkegulyás fejtett babbal receptLevesek Hozzávalók: Zsír, pirospaprika, őrölt bors, só, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej vöröshagyma, 10 dkg fejtett bab, 1 csomag leveszöldség, 1 kg csirkeaprólék. Elkészítés: Egy kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágva. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkeaprólékot. A húst a zsiradékon egy kicsit átforgatjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Egy másik edényben – annyi sós vízben, amennyi ellepi – feltesszük főni a fejtett babot és a megtisztított, karikákra vagy kockákra vágott zöldségeket. Amikor minden puhára főtt, a párolódó csirkéhez öntjük, és a gulyást készre forraljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |