| Csirkecombok pikáns almával receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 4 evőkanál olaj 5 dkg vaj 8 mogyoróhagyma 8 alma 1 evőkanál porcukor 1 evőkanál körtepálinka 1 kávéskanál őrölt koriander 5 dkg mandulaforgács őrölt bors só Elkészítés: A combokat olajjal bekenjük, sóval, borssal meghintjük, meleg sütőben pirosra sütjük, majd 2 percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk. Tanácsok: Különösen finom, ha szezámmagolajjal készítjük. Ezt gyógynövényboltokban és szupermarketekben vásárolhatunk. Ha a szemnek is szeretnénk kedvezni, nemcsak a gyomornak, válasszunk pici almákat, melyek alig nagyobbak, mint a hagymák! A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |