Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecombok pikáns almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8 mogyoróhagyma
8 alma
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál körtepálinka
1 kávéskanál őrölt koriander
5 dkg mandulaforgács
őrölt bors


Elkészítés:
A combokat olajjal bekenjük, sóval, borssal meghintjük, meleg sütőben pirosra sütjük, majd 2 percig grillezzük. Közben a hagymákat a vajban puhára pároljuk. (Akkor jó, ha kissé barna lesz.) A meghámozott, kimagozott almákat egészben a hagymához adjuk. Az egészet a cukorral megszórjuk, és nagylángon forraljuk, közben időnként megforgatjuk. Kissé karamellesre pirítjuk, majd a pálinkával meglocsoljuk, sóval, borssal, korianderrel ízesítjük, és 10 percig pároljuk. Amikor kész, tűzálló tálba öntjük, a mandulaforgáccsal megszórjuk, és 1-2 percig grillezzük, míg a mandula aranyszínűre pirul. A csirkecombok mellé, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Különösen finom, ha szezámmagolajjal készítjük. Ezt gyógynövényboltokban és szupermarketekben vásárolhatunk. Ha a szemnek is szeretnénk kedvezni, nemcsak a gyomornak, válasszunk pici almákat, melyek alig nagyobbak, mint a hagymák!


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns nyúlpörkölt » Céklafőzelék almával » Pikáns sajtos lángos » Banános csirkecombok
» Pikáns karfiol » Pikánsan pácolt csirkecomb » Göngyölt csirkecombok » Pikáns patiszon
» Almával töltött camembert » Pikáns csirkemáj » Boros csirkecombok » Pikáns husi
» Pikáns sertésborda » Gombás csirkecombok » Pikáns pórés lepény » Pikáns csirkemáj pástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.