Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 csirkecomb
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek olaj
100 ml száraz fehérbor
125 ml csirkeleves
1+2 kk mustár
50 ml tejszín
2 ek apróra vágott tárkonylevél

bors

Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral.
A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük.
A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dióban sült csirkecomb » Mézes-narancsos csirkecomb » Tortelloni sajtmártással » Borjúsült pikáns mártással
» Libamáj szőlőmártással » Tőkehal mustármártással » Kaukázusi csirkecombok » Csirkecomb egyszemélyes
» Eper aszúmártással » Narancsos csirkecombok » Dödöle sóskamártással » Csirkecomb gazdagon töltve
» Pulykamell pórémártással » Sörös csirkecomb » Gombás csirkecomb » Csirkecombok "Toros"-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.