| Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csirkecomb 1 fej vöröshagyma apróra vágva 1 gerezd fokhagyma apróra vágva 1 ek olaj 100 ml száraz fehérbor 125 ml csirkeleves 1+2 kk mustár 50 ml tejszín 2 ek apróra vágott tárkonylevél só bors Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |