| Csirkecomb Sztroganoff/paleosan receptHúsételek Hozzávalók: 6-7 csirkecomb felső, "dobverő" 20 dkg csiperke gomba 1 fej vöröshagyma 1 bögre hagyma zöldje vagy póréhagyma 4-5 kisebb savanyú uborka 1 kisebb sárgarépa 1-1,5 dl cocomas(kókuszkrém) mustár só,bors, majoranna, fokhagymasó 1 ek ecet kacsazsír Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a hagyma zölddel együtt kacsazsíron megpárolom, és beleteszem a többi hozzávalót is, kivéve a cocomast és a combokat.Mikor a zöldségek már félig megpárolódtak, felengedem egy bögre vízzel és mehetnek bele a combok is. Kis lángon, fedő alatt néha megkevergetve összefőzöm.Ha már leválik a csontról, belekeverem a cocomast, ecetet.Szükség szerint pici vizet teszek még bele, hogy sok szaftja legyen. Tanácsok: Régebben ezt tejszínnel készítettem, de tökéletes lett cocomassal is, semmi kókuszíze nincs. Karfiol-póré püré lesz hozzá krumplipüré helyett.Fotót találtok a paleos naplómban róla, 355. bej. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |