| Csirkecomb ínyenc mártásban sütve receptHúsételek Hozzávalók: 5 db csirkecomb só ízlés szerint bors ízlés szerint 5 ek ketchup 1 tk mustár 1 ek méz 1 kk kakukkfű (szárított) 2 csipet rozmaring (szárított) 1 kk majoranna (morzsolt) 2 db borókabogyó 4 evőkanál finomliszt Elkészítés: Csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd besózzuk, borsozzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a szószt: borókabogyót egy zacskóba tesszük, majd kés nyelével, esetleg húsklopfolóval összetörjük (vagy mozsárban). Egy tálba tesszük a ketchupot, a mustárt és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Ezután a majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel és borókabogyóval ízesítjük. Csirkecombokat lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon elősütjük (fehéredésig sütjük). Ezután a combokat tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket alaposan bekenjük a szósszal. Pici vizet öntünk alá, majd lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Amikor már puha, levesszük a fóliát, és még 10-15 percig sütjük, hogy kicsit rápiruljon a szósz. Kukoricás rizzsel, friss salátával tálaljuk. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |