Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb ínyenc mártásban sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 db csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek ketchup
1 tk mustár
1 ek méz
1 kk kakukkfű (szárított)
2 csipet rozmaring (szárított)
1 kk majoranna (morzsolt)
2 db borókabogyó
4 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
Csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd besózzuk, borsozzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a szószt: borókabogyót egy zacskóba tesszük, majd kés nyelével, esetleg húsklopfolóval összetörjük (vagy mozsárban).
Egy tálba tesszük a ketchupot, a mustárt és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Ezután a majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel és borókabogyóval ízesítjük.
Csirkecombokat lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon elősütjük (fehéredésig sütjük).
Ezután a combokat tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket alaposan bekenjük a szósszal. Pici vizet öntünk alá, majd lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Amikor már puha, levesszük a fóliát, és még 10-15 percig sütjük, hogy kicsit rápiruljon a szósz.
Kukoricás rizzsel, friss salátával tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb római tálban » Csirkecomb kertészné módra » Hagymás rántott csirkecomb » Töltött csirkecomb sajtal
» Töltött gombafejek sütve » Gombás máj sütőben sütve » Almás csirkecombok » Mézes-narancsos csirkecomb
» Angolna nyárson sütve » Csirke sajtmártásban » Pulykaroló ínyenceknek » Marengói csirkecomb
» Ínyenc muffin » Krumplis ínyenc csemege » Hagymamártásban sült nyúl » Túrógombóc tepsiben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.