Tutireceptek.hu fejléc

Olasz csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak
combból vagy csirkemellből is,
1 hagyma,
4 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
3-4 kanál liszt
2 evőkanál vaj vagy margarin,
12 olívabogyó,
1 csomó petrezselyem,
1 dl bor,
só,
őrölt
bors.

Elkészítés:
A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét
megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát
megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet
nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedő alatt pároljuk. A paradicsomot. meghámozzuk,
felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva újabb tíz percig pároljuk.
Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak átforrósítunk. Apróra vágott
petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk. Ízlése szerint ki-ki tovább fűszerezheti az
ételt, csak az a fontos, hogy egyik íz se nyomja el a másikat.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi csirkebrassói » Gyümölcsös Csirketokány » Cukkinis csirke » Csirkés zöldségtál
» Sajtos tejszínes csirke » Fokhagymás csirkecsíkok » Édes csirke wokban » Olasz töltött paradicsom
» Ananászos csirketál » Finom csirkemell » Sóágyon sült csirkecomb » Tejfölös csirke
» Baconos-sajtos csirke » Gombás csirkeszárny » Üveges csirke » Kefires csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.