| Csirke idényzöldséggel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 1 kg bármilyen idényzöldség (többféle is lehet), 2 dl tejföl, 1-1 csomó kapor, petrezselyemzöld, zellerzöld, ízlés szerint só Elkészítés: A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A zöldségeket megtisztítom és egyforma nagyságú darabokra vagdalom, lapos nagy tepsibe vagy tűzálló tálra terítem. Rászórom az apróra vágott zöldfűszerek felét, és lelocsolom a fele tejföllel, majd megsózom. Erre fektetem a csirkedarabokat, amit megszórok a maradék zöldfűszerrel és meglocsolom a maradék tejföllel. A tepsit lefedem, és előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd pirosra pirítom. Hideg majonézes mártás illik mellé. Ha a család nagyétkű, több zöldséget lehet a csirke alá tenni. Tanácsok: Megj.: Télen vegyes fagyasztott zöldséggel is elkészíthető. Én pl. nem egész csirkéből, hanem csak combból v. szárnyból v. vegyesen készítem. Eddig mindenkinek ízlett. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |