| Csípős zöldséges csirkeragu puliszkával receptZöldséges ételek Hozzávalók: (1-2 személyre) 3 dkg bacon szalonna 1 nagyobb db csiperkegomba 1 egész csirkecomb 1 sárgarépa 1 kicsi zeller 1 db burgonya 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1,5 dl paradicsomlé 1,5 dl csirke alaplé tabasco szósz só bors Köretnek: 12,5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara 7 dl víz/tej keveréke só 2 dkg margarin Elkészítés: A baconszalonnát apró kockákra vágjuk, 2 ek. olajat öntünk alá és kiolvasztjuk. A töpörtyűket kiszedjük a zsírból és félretesszük a tálaláshoz. Ebbe a zsiradékba tesszük bele a csirkecombot és mindkét felét szép barnára pirítjuk (még nem fűszerezzük). Amikor készen van, a combot kivesszük és félretesszük. Amíg pirul, megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket, felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát. A felforrósított zsiradékba először a gombát tesszük bele. addig pirítjuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy ek. tabasco szószt, ennek hiányában erős Pistát, de azt ízlés szerint, hogy kellemesen csípős legyen. egyet rottyantunk rajta és beletesszük a csirkecombot is. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, a csirke alaplevet és lassú tűzön készre főzzük. Közben elkészítjük a puliszkát. A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:) Tálalásnál kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából (ha hígabb, akkor a tányérban szétterítjük) szépen körberakjuk és a közepére tesszük a combot, a raguval. A végén megszórjuk a töpörtyűvel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |