Tutireceptek.hu fejléc

Csilis bab recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1/2 kg darált hús (disznó, vagy disznó-marha keverék)
1 kis paradicsomsűrítmény
2 konzerv bab
1 konzerv kukorica
víz

bors
oregánó
erős paprika
olaj

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megsózom és olajon megpárolom. Hozzárakom az elkapart fokhagymát, majd a darált húst és fehéredésig pirítom.
Hozzáteszem a paradicsom sűrítményt, felöntöm kis vízzel. Borsozom, oregánót teszek hozzá, és icipici erőspaprikát.
Beleteszem a babot és a kukoricát, pár percig hagyom rotyogni és már kész is.

Tanácsok:
Nagyon gyorsan készen van. Jobban szeretjük így, mint zacskós csilisbab-alapból. Én csak kevés erőspaprikát teszek bele, mert utólag is lehet erősíteni, ki hogyan szereti.
Kenyérrel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Marjann


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csilis csirkenyárs » Csilis pulyka kukoricával » Hagymás tarja » Töltött szűzpecsenye
» Rozmaringos sült karaj » Csirke szalonna ágyon » Petrezselymes csirkemell » Édes mézes csirke
» Májas húsgolyó » Sajttal sütött kotlett » Narancsos csirke » Pusztapörkölt
» Őzcomb pikáns mártással » Sajtos pulykamellfilé » Sertésragu Budapest módra » Töltött fasírt sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.