| Csilis bab receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 nagyobb gerezd fokhagyma 1/2 kg darált hús (disznó, vagy disznó-marha keverék) 1 kis paradicsomsűrítmény 2 konzerv bab 1 konzerv kukorica víz só bors oregánó erős paprika olaj Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megsózom és olajon megpárolom. Hozzárakom az elkapart fokhagymát, majd a darált húst és fehéredésig pirítom. Hozzáteszem a paradicsom sűrítményt, felöntöm kis vízzel. Borsozom, oregánót teszek hozzá, és icipici erőspaprikát. Beleteszem a babot és a kukoricát, pár percig hagyom rotyogni és már kész is. Tanácsok: Nagyon gyorsan készen van. Jobban szeretjük így, mint zacskós csilisbab-alapból. Én csak kevés erőspaprikát teszek bele, mert utólag is lehet erősíteni, ki hogyan szereti. Kenyérrel fogyasztjuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |