| Pogácsa (főzött) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: - 2 1/2 dl tej - 100 g vaj - 200 g liszt - 3 db. kisebb tojás - 1 csapott kk. só - 150 g reszelt sajt - plussz egy tojás és tetszés szerinti mennyiségű sajt Elkészítés: A tejet a vajjal egy lábasban a tűre tesszük. Ha már forr, hozzáadjuk a lisztet és szépen, csomómentesen elkeverjük vele. Akkor jó, ha az edény falától elválik a tészta. Hagyjuk kihűlni. A 3 tojást és a sót hozzáadjuk, persze a tojásokat csak eggyesével. Belereszeljük a sajtot masszába és tetszés szerinti ideig hűtőbe tesszük. Sütés előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből és gombócokat formázva, kikenetlen tepsire helyezzük a felvert tojással és reszelt sajttal lefedett pogácsákat. Előmelegített és forró sütőben (elektromosnál: 200 fok, légkeverésesnél ez olyan kb.: 180 fok és gáznál meg 7es fokozat) megsütjük. Akkor jó, ha már piros, de az alját ellenőrizni kell a pogácsáknak, mert nehogy odakapjon a száraz tepsi miatt. Tanácsok: Elkészültekor és még max. egy napig finom. Gyorsan lesz olyan ,,fullákos" sajnos. Zsiradék a főzöttsége miatt nem szükséges, de ki lehete kenni a tepsit, mert ez esetben nem árt neki. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |