| Cseresznyés tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 10 szelethez: 6 tojás 15 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő fél teáskanál sütőpor 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 20 dkg cukor + 2 evőkanál a szóráshoz 3 csomag vaníliás cukor 1 üveg cseresznyebefőtt 2 evőkanál cseresznyepálinka 5 dkg fehér csokoládé 6 dl tejszín 2 evőkanál tejcsokoládé-forgács Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy sütőtepsit, és kivajazzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitálunk 7,5 dkg cukrot, és addig keverjük, amíg fényes lesz. A tojássárgájákat 12,5 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszát kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a cseresznyét. A piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset bevonjuk a maradék tejszínnel, és megszórjuk a tej- és a félretett fehér csokoládéforgáccsal. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |