| Cseresznyés pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg cseresznye, 8 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg zsemlemorzsa, 2 dkg vaj 2 dkg porcukor, fél csomag vaníliás cukor, Elkészítés: A csersznyét kimagozzuk,2 evőkanál porcukorral meghintjük,fél óráig állni hagyjuk,óvatosan kinyomkodjuk a levét. Nyolc tojás sárgáját nyolc evőkanál cukorral,habosra keverjük. Hozzáadjuk a nyolc tojás felvert habját és nyolc evőkanál zsemlemorzsát. Az egészet lazán összekeverjük és kivajazott tűzálló üvegtálba, vagy tepsibe töltjük. A tetején egyenletesen elosztjuk a cseresznyét,és közepes hőfokon(150-180 C fokon) megsütjük(kb 25-30 perc) Tanácsok: A sütőből kivéve-még melegen-szórjuk meg a tetejét,vaníliás porcukorral. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |