| Pudigos tekercs... receptSütemények, édességek Hozzávalók: Pudingos tekercs Feltette: otletkonyha.hu, dátum: 2011 ápr 29 Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű Hozzávalók Tésztalap: 300 g liszt 20 g vaníliapuding 2 kanál cukor egy csipetnyi só 25 g olvasztott vaj 160 ml langyos tej 1 tojás 3 g száraz élesztő A tészta megkenéséhez: egy olaj 50 g olvasztott vaj Máz 3 kanál porcukor 1 kanál tej (én kókusztejet használtam) Még több cikk Étkezési és kismama menü tanácsok várandósok számára – 1. rész Olasz ételek és étkezési szokások Elkészítés Elkészítés: Elkészítjük az élesztőkovászt: egy kanál cukor és egy kanál liszt – amire ráöntjük a langyos tejet. Hagyjuk felnőni kb. 10–15 percig. Mikor kész a kovász, ráöntjük a többi hozzávalóra és robotgéppel dagasztjuk kb. 10 percig. A tésztát 50 percig kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő, majd átgyúrjuk, hogy kijöjjön belőle a levegő, és ismét pihenni hagyjuk 5 percet. A tésztát kinyújtjuk és bekenjük egy kis olajjal. Pihenni hagyjuk 5 percet, majd kézbe vesszük és kinyújtjuk sütőpapírra. Úgy nyújtjuk, mint a palacsintatésztát: addig húzogatjuk, míg elvékonyodik. Ezt a variánst nem nyújtottam túl vékonyra. A sütőpapírt megvajazzuk, és a tésztát szemmértékkel háromba osztjuk. Az első darabot kettőbe hajtjuk. Rátesszük a pudingot (egy csomagot megfőztem 500 ml tejben), ami még nem volt teljesen kihűlve. Mindkét oldalról megtekerjük a sávokat, majd megfordítjuk a tésztát a sütőpapír segítségével. Két cm-es sávokra osztjuk, és minden „sávot” megtekerünk, vigyázva, hogy a tészta szélei alulra essenek. Meleg helyre tesszük (kb. 50 fokra előmelegített sütőbe) 30 percre. Utána kivesszük a tepsiket, felmelegítjük a sütőt 180 fokra, visszatesszük és 10–15 percig sütjük. Miután a vaníliás tekercsek kihűltek, bekenjük a mázzal. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: batarine Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |