| Cseresznyés finom pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 37.5 dkg liszt 12.5 dkg porcukor 2 teáskanál sütőpor 1 csipet só 1 citromból nyert citromhéj 20 dkg vaj 2 db tojás 13 dkg cseresznye 13 dkg meggy 1 csipet szerecsendió Elkészítés: A lisztet, sütőport, porcukrot, vajat, egy tojást, sót és a citrom lereszelt héját összedolgozzuk. Az így kapott tészta 2 illetve 1/3-ra osztjuk, és külön-külön fóliába tesszük, majd kicsit hűtőben pihentetjük. Nyújtjuk, majd a nagyobb adag tésztát, kivajazott, lisztezett piteformába tesszük. Ráöntjük a gyümölcsöket, majd lefedjük a maradék tésztával. Kikeverünk egy tojást, és megkenjük vele a pite tetejét, végül kissé megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. Tanácsok: sütési hőfok: 200°C A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |