| Almás körtés kalácspuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg maradék kalács 4 dkg vaj + a tál kikenéséhez 1 körtenagyob) 1 alma 1/2 citrom 2 tojás 4 ek barnacukor 1 cs.vaníliás cukor 2.5 dl tej 1 dl habtejszín porcukor Elkészítés: Pirítsuk meg a felkockázott kalácsot a felforrósított vajon.A körtét és az almát hámozzuk meg,magozzuk ki és szeleteljük fel,majd locsoljuk meg a citrom levével. Habosítsuk fel a tojásokat a kétféle cukorral,és a meglangyosított tej és tejszín keverékével. Egy kivajazott jénai tálban osszuk el a pirított kalácsot,majd önstsük rá a tojásos keveréket. Rakjunk rá 1 sor körtét mellé 1 sor almát,így fedjük be az egészet. Süssük 200 fokon kb 30 percig.Ha kész kicsit haggyjuk hűlni,porcukorral meghintve tálaljk.. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |