| Császármorzsa nagyon egyszerűen! receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 liter tej, 1/4 kg liszt, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje 60 g cukor, csipetnyi só, 80 g vaj, 50 g mazsola. Elkészítés: 1/2 liter tejet simára keverünk 1/4 kg liszttel. Fokozatosan hozzáadunk 4 tojássárgáját, 60 g cukrot, csipetnyi sót, 80 g olvasztott vajat, 50 g mazsolát és 4 tojásfehérjéből vert kemény habot. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk, és 1/2 cm magasan beleöntjük a masszát. Előbb az egyik oldalán sütjük, amíg kemény kérget kap, azután megfordítva, a másik oldalán is megsütjük, majd a tésztát villa segítségével darabokra szaggatjuk. Porcukorral bőven meghintve tálaljuk. Tanácsok: Dupla mennyiségből szoktuk készíteni, a baj csak az, hogy még ez is kevés, annyira imádjuk :) Házi lekvárral az igazi! A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |