Tutireceptek.hu fejléc

Csalánmártás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
sok-sok zsenge csalán
1 l víz

bors
cukor
citromlé
5 dl tej
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A zsenge csalánt megmossuk és feltesszük a vízben főni. Ha megpuhult, leturmixoljuk, majd füszerezzük sóval, borssal, kb. 5 evőkanál cukorral, 1 dl citromlével. Ezután a 3 kanál lisztből és a fél liter tejből habarást készítünk és behabarjuk a mártást. Főtt hasábburgonya és főtt tojás illik hozzá.

Tanácsok:
Nagyon finom és egészséges koratavaszi étel, mivel csak a zsenge, tavaszi csalán alkalmas erre a célra. Igazi vitamin és ásványianyag bomba.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Napraforgós csalánmártás » Aranysárga karfioltekercs » Tepsis kel » Kapros erdei gomba
» Sárgadinnye falatok » Feketeretek-szendvics » Rakott padlizsán » Sajtos-sonkás karfiol
» Cukkini habfasírt » Cheddar sütőtök ruhában » Zeller cordon bleu » Lelki laska
» Borsós laskagomba pörkölt » Cukkini bundában » Karfiol vastagmártással » Galyasági töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.